Welkom!

Welkom!

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws en een kalender met de komende activiteiten van ons Dienstencentrum.

Soos Samen 50+: Zomer

16:00 – 21.00h Entree gratis †

Soos 11 augustus 2019
Zomer

Het is zomer en dat vieren we op onze eigen manier. Zondag 11 augustus hebben we weer geweldige playback-acts, een heerlijke maaltijd voor slechts € 6,50 en natuurlijk een goed gevulde bar.

Kom dus naar onze oergezellige soos en neem familie, vrienden en bekenden mee.

zondag 11 augustus 2019, Daguerrestraat.
De deuren gaan om 16 uur open.

Tot zondag!

Pride Classical Concert in Copernicus groot succes

Sfeerimpressie

Het benefietconcert op 7 juni ten bate van LGBT Refugees Den Haag was een groot succes. Meer dan 50 mensen genoten van een gevarieerd aanbod aan klassieke muziek. We waren vereerd met de aanwezigheid van wethouder Bert van Alphen en Stadsdeeldirecteur Segbroek Annette de Graaf.

Aankomende evenementen

Evenement details:

 • zo
  28
  okt
  2018

  Copernicus Concert Café: Trio Boxwood & Bows speelt galante muziek

  20:00Toegang € 5,00

  Muziek voor klarinet, viool en cello uit de Rococo periode 

  Boxwood & Bows is een opwindend nieuw ensemble, gevormd in 2016, opgedragen aan het minder bekende repertoire uit de Klassieke periode, met name dat van de Galant-stijl. De Galant stijl pleit voor eenvoud en elegantie, een direct conflict met de ernstige beperkingen en grandeur van de barokstijl.

  Historisch gezien was het ensemble-formaat van klarinet, viool / altviool en cello in de mode onder amateurs en uitvoerders. De zingende, rijke kenmerken van de klarinet, een relatief nieuw instrument in de 18e eeuw, werd eindelijk erkend met als een resultaat een snel toenemende vraag naar muziek.

  Het ensemble bestaat uit de Canadese klarinettiste Adrianna van Leeuwen, de Chinese viool- en altviolist Xiangji Zeng en de Zweedse cellist Jenny Lierud. De drie ontmoetten elkaar terwijl ze samen studeerden aan het Koninklijik Conservatorium in Den Haag.

  Samen delen ze een passie voor kamermuziek en liefde voor het optreden met historisch verantwoorde kopieën van oorspronkelijke instrumenten.

  Wat is het Copernicus Concert Café?

  Klassieke muziek dichter bij de mensen brengen en musici dichter bij het publiek, in een gezellige omgeving. Daar gaat het om in het Concert Café! Klassieke muziek is als de Top 100 van nu: muziek om bij te praten, te drinken of om ademloos naar te luisteren. En dat kan bij uitstek bij ons.

  Samen met (hoofdzakelijk) masterstudenten en recent afgestudeerden aan Nederlandse conservatoria verzorgen we maandelijks een concertje. De muziek is gevarieerd: van Barok tot Romantiek, van solo tot ensemble. Korte stukken, uitleg bij de muziek en een goed gevulde bar!