Copernicus Concert Café: Duo Sponte Sua speelt barokmuziek voor dwarsfluit en theorbe

Copernicus Concert Café: Duo Sponte Sua speelt barokmuziek voor dwarsfluit en theorbe

Duo Sponte Sua en Dienstencentrum Copernicus presenteren barokmuziek van Hotteterre en vader en zoon Bach

Het Spaans-Japanse duo Sponte Sua nodigt uit op een verrukkelijke tocht door Europa, van Parijs naar Hamburg en Leipzig. Het continent groeide in de Verlichting steeds dichter naar elkaar toe, ook muzikaal: daarbij werden de verschillende muziekstijlen uit Italië, Frankrijk en Duitsland met elkaar verbonden. En geen instrument drukt dat zo goed uit als de traverso (dwarsfluit), zeker in handen van Pablo Sosa. Een ontdekking!

Sponte Sua is een duo opgericht in 2018, bestaande uit barokfluitist Pablo Sosa uit Tenerife, Canarische eilanden en luitist Asako Ueda uit Tokyo, Japan. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Ze hebben eerder opgetreden als duo op verschillende oude muziekfestivals, zoals MA Brugge Festival, Utrecht Early Music Festival en Bach Academie Brugge.

Duo Sponte Sua bestaat uit:

Programma

Jacques-Martin Hotteterre (1674-1763)
Prelude from L’art de préluder (Paris, 1719)
Premiere suite from Pièces pour la flûte traversiere (Paris, 1708/1715)

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)
Sonata in A minor H. 555 (Berlin, 1740)

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Flute sonata in C major BWV 1033

Wat is het Copernicus Concert Café?

Klassieke muziek dichter bij de mensen brengen en musici dichter bij het publiek, in een gezellige omgeving. Daar gaat het om in het Concert Café! Klassieke muziek is als de Top 100 van nu: muziek om bij te praten, te drinken of om ademloos naar te luisteren. En dat kan bij uitstek bij ons.

Samen met (hoofdzakelijk) masterstudenten en recent afgestudeerden aan Nederlandse conservatoria verzorgen we maandelijks een concertje. De muziek is gevarieerd: van Barok tot Romantiek, van solo tot ensemble. Korte stukken, uitleg bij de muziek en een goed gevulde bar!


Reageren is niet mogelijk.