Copernicus Concert Café: Trio Boxwood & Bows speelt galante muziek

Copernicus Concert Café: Trio Boxwood & Bows speelt galante muziek

Muziek voor klarinet, viool en cello uit de Rococo periode 

Boxwood & Bows is een opwindend nieuw ensemble, gevormd in 2016, opgedragen aan het minder bekende repertoire uit de Klassieke periode, met name dat van de Galant-stijl. De Galant stijl pleit voor eenvoud en elegantie, een direct conflict met de ernstige beperkingen en grandeur van de barokstijl.

Historisch gezien was het ensemble-formaat van klarinet, viool / altviool en cello in de mode onder amateurs en uitvoerders. De zingende, rijke kenmerken van de klarinet, een relatief nieuw instrument in de 18e eeuw, werd eindelijk erkend met als een resultaat een snel toenemende vraag naar muziek.

Het ensemble bestaat uit de Canadese klarinettiste Adrianna van Leeuwen, de Chinese viool- en altviolist Xiangji Zeng en de Zweedse cellist Jenny Lierud. De drie ontmoetten elkaar terwijl ze samen studeerden aan het Koninklijik Conservatorium in Den Haag.

Samen delen ze een passie voor kamermuziek en liefde voor het optreden met historisch verantwoorde kopieën van oorspronkelijke instrumenten.

Wat is het Copernicus Concert Café?

Klassieke muziek dichter bij de mensen brengen en musici dichter bij het publiek, in een gezellige omgeving. Daar gaat het om in het Concert Café! Klassieke muziek is als de Top 100 van nu: muziek om bij te praten, te drinken of om ademloos naar te luisteren. En dat kan bij uitstek bij ons.

Samen met (hoofdzakelijk) masterstudenten en recent afgestudeerden aan Nederlandse conservatoria verzorgen we maandelijks een concertje. De muziek is gevarieerd: van Barok tot Romantiek, van solo tot ensemble. Korte stukken, uitleg bij de muziek en een goed gevulde bar!


Reageren is niet mogelijk.