Welkom!

Welkom!

Maatregelen in verband met het Coronavirus

In opvolging van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus die het Kabinet heeft afgekondigd, schort het Dienstencentrum Copernicus de eigen activiteiten op. Voor wat betreft de Roze Soos Samen worden de gasten via e/mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Wilt u weten of de bingo doorgaat, of de koren repeteren? Dan verwijzen we u graag naar hen. Onze excuses voor de overlast, maar wij doen dit voor de gezondheid van de gasten en vrijwilligers van ons centrum.

Houd onze website of Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws over onze activiteiten.

Het Bestuur van Dienstencentrum Copernicus


Op deze pagina vindt u het laatste nieuws en een kalender met de komende activiteiten van ons Dienstencentrum.

Aankomende evenementen

 • zo
  12
  jan
  2020
  16.00 - 21.00hEntree gratis

  Op de Zweedse toer! 

  We gaan dit jaar van start met Zweden. Prachtig land, zeker in de winter en met een uitgebreide muzikale traditie. Wij trakteren u dan ook op onvermijdelijke en onverwachte klassiekers uit de Zweedse hitparade. Met daarbij geheel in stijl een Zweedse maaltijd voor maar €7,00 eigen bijdrage.

  Gelukkig is bij ons de drank niet zo duur als in Zweden, dus kom vooral met familie, vrienden en bekenden zondag 12 januari 2020 naar de Daguerrestraat. De deuren gaan om 16 uur open. Tot zondag!

  Wat is Roze Soos Samen?

  [ read more…]

 • zo
  26
  jan
  2020
  16:00Toegang € 10,00

  Trio Boxwood & Bows met als gast James Hewitt spelen kamermuziek uit de 18e eeuw

  Het trio Boxwood & Bows heeft eerder een fantastisch optreden verzorgd in onze concertreeks. Nu komen ze terug, aangevuld met de violist James Hewitt, om kamermuziek voor clarinet en stijkers uit de 18e eeuw voor u te spelen.

  Het ensemble bestaat uit de Canadese clarinettiste Adrianna van Leeuwen, de Chinese viool- en altvioliste Xiangji Zeng en de Zweedse celliste Jenny Lierud. De drie ontmoetten elkaar terwijl ze samen studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. James Hewitt is violist en heeft regelmatig in ons Concert Café gespeeld.

  Kom genieten van deze muziek en neem vrienden, bekenden, familie en buren mee. De deuren gaan open om 15.30 uur. De toegang bedraagt €10,00 en kaarten koopt u aan de zaal. Reserveren is niet nodig.

  Programma
  [ read more…]

 • zo
  16
  feb
  2020
  15.00 - 17.15Vrijwillige bijdrage achteraf
 • za
  22
  feb
  2020
  10:00 - 15:00Gratis toegang

  Al jaren de gezelligste snuffelmarkt van Den Haag met de lekkerste soep!

  Inlichtingen en tafelverhuur via Simon: 06-4076 6915

  Data 2020 (onder voorbehoud)
  • 21 maart
  • 25 april
  • 23 mei
  • 19 september
  • 24 oktober
  • 21 november
 • zo
  23
  feb
  2020
  15.00/16.30Toegang € 10,00 (workshop) / € 10,00 (concert). Studenten halve prijs

  The Scroll Ensemble: workshop en concert rond barokke inventies

  (English below)

  "Inventions" is een reis door het creatieproces, een kijkje in de keuken van de componist en een spannend duel tussen twee muzikanten.

  In Bachs tijd was een 'Invention' (inventie) een kort thema of muzikaal idee, dat op allerlei manieren met zichzelf gecombineerd, over elkaar heen geschoven of uit elkaar gehaald kon worden (zoals de creativiteitsoefening waarbij je zoveel mogelijk manieren bedenkt om een paperclip te gebruiken). Bach was hier een genie in. Hij recyclede op deze manier hele stukken en kon urenlang improviseren op een eenvoudige koraalmelodie, dat het de oren van de toehoorders deed klapperen.

  In "Inventions" verrast The Scroll Ensemble door geïnspireerd door Bachs inventieve rijkdom zelf te goochelen met instrumentencombinaties, muziek van Bach en de bouwstenen waar Bach mee speelde. Hoe klinkt een vioolsonate op het Chinese blaasinstrument Sheng? En hoe klinkt zo een gerecycled koraal met buitelende omspelingen op blokfluit en altviool? Wat als een violist zijn partita op de piano speelt geïnspireerd door bijvoorbeeld Beethoven, en wat voor andere combinaties zijn er nog mogelijk?

  In zijn Inventionen neemt Bach een kort melodietje (soms zelfs van een andere componist zoals Pachelbel) en werkt het uit, als een personage in een verhaal, altijd hetzelfde maar door het verhaal van het publiek ook altijd veranderend. In deze meest uitdagende vorm van improvisatie wordt met behulp van takken een thema met het publiek gemaakt. Dan begint ons spel in een muzikale dialoog; in tegenstelling tot een enkele pianist kunnen twee spelers niet altijd weten wat de ander gaat doen en die spanning en speelsheid liggen aan de basis van elk The Scroll Ensemble Concert. Kom en maak deel uit van de inventie!

  Workshop Inventions

  Een workshop over samen spelen en creëren, met eenvoudige liedjes en thema's als uitgangspunt. Neem je favoriete nummer of melodie mee en ontdek wat het kan worden. De workshop staat open voor (amateur) musici van alle niveaus.

  De workshop start om 15.00 uur en het concert om 16.30. U kunt ook naar één van de onderdelen van het programma komen.

  English
  [ read more…]

 • zo
  08
  mrt
  2020
  16.00 - 20.00hEntree gratis

  Benvenuti in Italia 

  Deze maand gaan we naar Italië, land van cultuur, liefde en culinair genieten. We doen er alles aan om u helemaal in Italiaanse sferen onder te dompelen, met prachtige playback optredens van onze DC Zusjes, Italiaanse aankleding en een heerlijke verse maaltijd, bereid door onze chefs!

  Zoals altijd is het bij ons super gezellig en verheugt ons barpersoneel zich om u weer te ontmoeten. Entree is gratis, mee-eten kan voor een bijdrage van €7,00. Wat let u? Neem vrienden, bekenden en familie mee!

  Graag tot 8 maart!

  Wat is Roze Soos Samen?

  [ read more…]

 • za
  21
  mrt
  2020
  10:00 - 15:00Gratis toegang

  VANWEGE DE ANTI-CORONAVIRUS MAATREGELEN GAAT DE SNUFFELMARKT NIET DOOR.

  Eerstvolgende snuffelmarkt is op 25 april. Inlichtingen en tafelverhuur via Simon: 06-4076 6915

  Data 2020 (onder voorbehoud)
  • 25 april
  • 23 mei
  • 19 september
  • 24 oktober
  • 21 november
 • zo
  22
  mrt
  2020
  15.00/16.30Toegang € 10,00. Studenten/Ooievaarspas halve prijs

  DIT CONCERT WORDT UITGESTELD TOT NADER ORDER VANWEGE DE ANTI-CORONAVIRUS MAATREGELEN

  Het Ensemble biedt een culturele uitwisseling tussen de Hongaarse zangeres Johanna Földesi, de Estse fluitiste Liis Lulla-Knape en de Israëlische blokfluitist Galit Zadok.

  Wonend en werkend in Nederland wekte de heimwee naar hun thuisland de interesse en de wens voor deze samenwerking. Het ensemble, opgericht in 2016, onderzoekt nieuwe manieren om de muzikale normen uit te voeren met hun eigen arrangementen en brengt hun muzikale erfgoed samen, geïnspireerd door folklore, traditionele en kunstmuziek. Het programma bestaat uit composities van Béla Bartók, Naomi Shemer, Miina Härma en anderen.

  Ensemble NoWoC debuteerde in The Night of Light (2017) in de domkerk van Utrecht, gevolgd door huiskamerconcerten en een concerttournee in Estland (2017). De unieke combinatie van fluiten, blokfluiten en stem komt naar voren in één muzikale universele taal.

  Programma
  [ read more…]