Welkom!

Welkom!

Maatregelen in verband met het Coronavirus

In opvolging van de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus die het Kabinet heeft afgekondigd, schort het Dienstencentrum Copernicus de eigen activiteiten op. Voor wat betreft de Roze Soos Samen worden de gasten via e/mail op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Wilt u weten of de bingo doorgaat, of de koren repeteren? Dan verwijzen we u graag naar hen. Onze excuses voor de overlast, maar wij doen dit voor de gezondheid van de gasten en vrijwilligers van ons centrum.

Houd onze website of Facebook-pagina in de gaten voor het laatste nieuws over onze activiteiten.

Het Bestuur van Dienstencentrum Copernicus


Op deze pagina vindt u het laatste nieuws en een kalender met de komende activiteiten van ons Dienstencentrum.

Aankomende evenementen

Evenement details:

 • zo
  28
  okt
  2018

  Copernicus Concert Café: Trio Boxwood & Bows speelt galante muziek

  20:00Toegang € 5,00

  Muziek voor klarinet, viool en cello uit de Rococo periode 

  Boxwood & Bows is een opwindend nieuw ensemble, gevormd in 2016, opgedragen aan het minder bekende repertoire uit de Klassieke periode, met name dat van de Galant-stijl. De Galant stijl pleit voor eenvoud en elegantie, een direct conflict met de ernstige beperkingen en grandeur van de barokstijl.

  Historisch gezien was het ensemble-formaat van klarinet, viool / altviool en cello in de mode onder amateurs en uitvoerders. De zingende, rijke kenmerken van de klarinet, een relatief nieuw instrument in de 18e eeuw, werd eindelijk erkend met als een resultaat een snel toenemende vraag naar muziek.

  Het ensemble bestaat uit de Canadese klarinettiste Adrianna van Leeuwen, de Chinese viool- en altviolist Xiangji Zeng en de Zweedse cellist Jenny Lierud. De drie ontmoetten elkaar terwijl ze samen studeerden aan het Koninklijik Conservatorium in Den Haag.

  Samen delen ze een passie voor kamermuziek en liefde voor het optreden met historisch verantwoorde kopieën van oorspronkelijke instrumenten.

  Wat is het Copernicus Concert Café?

  Klassieke muziek dichter bij de mensen brengen en musici dichter bij het publiek, in een gezellige omgeving. Daar gaat het om in het Concert Café! Klassieke muziek is als de Top 100 van nu: muziek om bij te praten, te drinken of om ademloos naar te luisteren. En dat kan bij uitstek bij ons.

  Samen met (hoofdzakelijk) masterstudenten en recent afgestudeerden aan Nederlandse conservatoria verzorgen we maandelijks een concertje. De muziek is gevarieerd: van Barok tot Romantiek, van solo tot ensemble. Korte stukken, uitleg bij de muziek en een goed gevulde bar!